Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт и оранжев

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт и оранжев
Коментари Харесай

И днес жегите ще ни морят сериозно

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) разгласи жълт и оранжев код за рисково време в цялата страна. Оранжев код за предстоящи горещини е разгласен за Плевен, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Там се чака температурите да доближат до 40 градуса. В останалата част от страната е в действие жълт код и се чакат до сред 35 и 38 градуса. 

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Преди обяд ще духа до сдържан, най-вече северен вятър, след обяд ще стартира да се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 29°, на 2000 метра - към 22°.

През идващите дни времето ще се задържи най-вече слънчево и доста горещо. Ще бъде съвсем безшумно или със напълно слаб вятър с променлива посока. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 34° и 39°. Ще има и краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни ще са в четвъртък над Северна България и планините; на обособени места ще превали и прегърми. Тогава в Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад и краткотрайно ще е до сдържан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР